‘Opgeven is wél een optie’ Outcast 62 met Caroline Koetsenruijter

Ditmaal is Caroline Koetsenruijter met haar levensverhaal te gast in de herberg. Zij is onderzoeker en expert op het gebied van agressie en conflict. Zij is veelgevraagd als spreker, schrijver en trainer. Met de boeken ‘Jij moet je bek houden!’, ‘Het agressieparadijs’ en ‘Giftig gedoe op de werkvloer’ maakt ze ook haar missie duidelijk: een open en sociaal veilig werkklimaat.

We duiken in haar ‘backstory’. Wat is haar persoonlijke levensverhaal? En die haar professionele missie nog beter doet begrijpen. Welke ‘agressie’ is er op haar pad gekomen? Welke lessen heeft ze van haar ouders meegekregen? En waar snakt ze nu naar? Het was een bijzonder gesprek samen om ook te voelen welke beweging ze nu aan het maken is.

Laat je inspireren door deze vrouw. Veel luisterplezier met deze Outcast!

‘Ik sta ten dienste van wat groters’ Outcast 60 met Steven van den Heuvel

Ditmaal is Steven van den Heuvel te gast. Dit keer vindt het gesprek niet plaats in mijn herberg, maar op het Grootste Kennisfestival in Breda. Met live publiek en muziek van René Elenbaas.

Steven is verandercoach, oprichter van Unloop en auteur van het boek High Impact Veranderen. In het popcafé staan we stil bij zijn levensloop. Hoe zag zijn geboortegrond eruit? Welke last is er aan hem doorgegeven? Wat was een belangrijk sleutelmoment in zijn leven? Van het weeshuis in Portugal tot het opnieuw gevonden worden door zijn ouders. Met als slotboodschap het besef dat hij ten dienste staat van wat groters.

Veel luisterplezier met deze Outcast!

Versnellen van de duurzame transitie: via de A12 of Davos? Outcast Special Edition met Ted van der Put en Pim de Vleeschhouwer

In deze speciale editie van Outcast zijn Ted van der Put (tot recent directeur bij IDH) en Pim de Vleeschhouwer (woordvoerder van Extinction Rebellion) te gast. Het centrale thema dat we bij de kop pakken is de duurzame transitie. Hoe versnellen we die? Snelwegen blokkeren of de klimaatdoelen op andere manieren realiseren?

We willen leren van hun ervaringen en gekozen strategieën. Dit gesprek vindt plaats in de herberg, met live muziek van René Elenbaas en live publiek.

Veel luisterplezier!

Deze speciale editie van Outcast is geproduceerd door Simon van der Veer en Petra Kerstens.

‘De belangrijkste coming-out is de coming-out naar jezelf’. Outcast 53 met Eric de Rooij

Ditmaal is Eric de Rooij te gast in de herbergstudio. Hij is geestelijk begeleider (een ‘zielzorger’), dichter en schrijver. Onder andere van het boek ‘Hij/hem – Een ABC van Regenboogboeken’.

Het is een man die aandachtig in het leven staat. De aanleiding voor ons gesprek is een wederzijdse liefde voor de strip Alex en geschiedenis. Met door hem gekozen muziek reizen we in vogelvlucht door zijn levensverhaal. Het uit de kast komen vormt een belangrijk rode draad in ons gesprek. Eindigend bij ‘en ik mis soms een God om in te geloven’ van Stef Bos.

Veel luisterplezier met deze Outcast!

www.simonvanderveer.nl
Outcast is onderdeel van The Daily Cast: www.thedailycast.nl

‘Vluchten en gevonden worden’ Outcast 50 met Shadi Alhakami

Ditmaal is Shadi Alhakami te gast in de herberg. Hij groeide op in een liefdevol gezin met zeven broers en zussen. Als twintiger stond hij bij vrienden in Jemen bekend als ‘Mr. Tubiza’, Arabisch voor ’technische jongen’.

In 2015 ontvluchtte hij zijn land vanwege oorlog en dat zijn leven werd bedreigd. Na een lange reis hervond hij in Nederland een nieuw thuis. Maar hij ondervond ook hoe taal de toegangspoort is om je echt thuis te voelen.

Taal helpt om de eenzaamheid te doorbreken en een thuisgevoel te hebben. Hij luisterde veel André Hazes en Acda & De Munnik om onze Nederlandse taal te leren. Zijn ervaring vormde de basis van zijn sociale onderneming en app Taaly. Met als missie om taalmaatjes te verbinden, zodat je als nieuwkomer snel de taal kunt leren. Hij won er al verschillende prijzen mee.
Luister je mee naar zijn bijzondere reis door het leven aan de hand van door hem gekozen muziek?

Veel luisterplezier met deze Outcast!

Deze podcast is geproduceerd door Simon van der Veer: www.simonvanderveer.nl
Outcast is onderdeel van The Daily Cast: www.thedailycast.nl

‘The making of… The Blues Brothers in Arms’ Outcast 49 met Ronald Molenaar en ikzelf

Dit is een speciale editie van Outcast. In deze podcast geven Ronald Molenaar en ik een persoonlijk kijkje achter de schermen van ons maakproces van onze eerste theatershow samen. We maken namelijk een voorstelling over persoonlijke ontwikkeling en het taboe op psychische kwetsbaarheid. We zijn beide als kind opgegroeid in een gezin met een ouder die gediagnosticeerd is met een bipolaire kwetsbaarheid.

In deze speciale editie staan we hierbij stil. Maar bovenal is het vastlegging van onze eerste ‘try-out’ op de Kind van Dag 2023 van de stichting MIND Naasten Centraal op zaterdag 4 november in Amersfoort. Het is de eerste voorstelling van onze theatertournee. We gebruiken het concept van ‘De Reis van de Held’ om met zachte ogen terug te blikken op ons levensverhaal en uit welk scriptpatroon we proberen los te breken. En dat we nu voor een ander script kunnen kiezen dan toen we kind waren en niet beter wisten.

Een intieme en openhartige podcast over persoonlijke ontwikkeling. Luister je mee naar ons creatieproces achter de schermen? In dit geval achter de microfoons.

Veel luisterplezier met deze speciale editie van Outcast!

Deze podcast is geproduceerd door Simon van der Veer: www.simonvanderveer.nl
Outcast is onderdeel van The Daily Cast: www.thedailycast.nl

‘Laat de misthoorn maar blazen!’ Outcast 48 met Maarten Ducrot

Ditmaal is Maarten Ducrot te gast in de herbergstudio. Bij het grote publiek is hij bekend als een strijdlustig oud-profwielrenner (hij won één etappe in de Tour) en wielercommentator bij de NOS. Alwaar hij de grote koersen van ondertitels voorzag. Dit jaar was de Amstel Gold Race zijn laatste koers die hij becommentariërde en daarna zwaaide hij af. Naast wielrennen heeft hij een grote liefde voor paarden en (gitaar)muziek.

Dit alles vormde de opmaat voor een bijzonder gesprek. Geboren en getogen in Vlissingen. De herinnering aan zijn rebelse vader, de misthoorn, de zilte lucht, de meeuwen en het einde van de rails. Met behulp van muziek meanderen verder door zijn leven. En hoe we allemaal een antenne zijn in een sociaal systeem en het zelfoplossend vermogen van mensen. De slotboodschap van ons gesprek is: Er is altijd weer een nieuwe koers. De rails van het leven is nog niet ten einde. In tegendeel. Laat de misthoorn maar blazen!

Veel luisterplezier met deze Outcast!

Deze podcast is geproduceerd door Simon van der Veer: www.simonvanderveer.nl
Outcast is onderdeel van The Daily Cast: www.thedailycast.nl

‘Niemand wordt vergeten’. Outcast 47 met Lieve Scheepers

Ditmaal is Lieve Scheepers te gast. Zij is actief als coach en begeleider van mens en organisatie in hun ontwikkeling. Ze is ook eigenaar van Plateau, een ontmoetingsplaats voor de ambacht van het verandervak. Daarnaast is ze coauteur van het boek Verhalen veranderen (2022).

Dat laatste vormt de aanleiding voor ons gesprek. Ik woonde namelijk vorig jaar hun boekpresentatie bij en daar vertelde Lieve over een hoofdstuk uit haar leven en dat zij in haar gezin van herkomst een nakomer is. Wellicht dat dit één van haar drijfveren is om niemand te vergeten. Pas veel later – met dank aan een gesprek met haar broer – gaf zij dat levenshoofdstuk een andere titel. Wil je weten welke? Luister dan naar ons gesprek. Met door haar gekozen muziek stappen we in de tijdmachine van Barabas en reizen in vogelvlucht door haar levensverhaal.

Veel luisterplezier met deze Outcast!

Deze podcast is geproduceerd door Simon van der Veer: www.simonvanderveer.nl
Outcast is onderdeel van The Daily Cast: www.thedailycast.nl

‘Toegewijd je ego opeten’. Outcast 46 met Niels FC Willems

Ditmaal is Niels FC Willems te gast in de herbergstudio. Hij is transformatiemanager bij HEMA en vooral een man die op inspirerende wijze spiegels voor houdt. En daarbij zijn eigen ego niet spaart. Niet iets voor waar aannemen, maar zelf je huiswerk doen. Met een glimlach het leven in al zijn sterktes en zwaktes aankijken. Dat is het ‘evangelie’ van Niels.

Met muziek reizen we door zijn levensverhaal. Geboren als naoorlogs in Nijmegen tot de plek waar hij nu is. Een luisterend oor voor mensen die het nodig hebben. En het was een feest om in deze podcast mijn oor te luister te leggen en zijn boeiende levenswandel te horen.

Veel luisterplezier met deze Outcast!

Deze podcast is geproduceerd door Simon van der Veer: www.simonvanderveer.nl
Outcast is onderdeel van The Daily Cast: www.thedailycast.nl

‘Home is where the heart is’. Outcast 45 met Dieuwke Simonis-Stellinga

Ditmaal is Dieuwke Simonis-Stellinga te gast in de herbergstudio. Zij is ondernemer en werkt vanuit Simonis Collection aan de combinatie horeca, erfgoed en zorg. Hun sociale onderneming hoort bij Brabants Besten vanwege innovatief werkgeverschap. Hun missie: cultuurhistorische plekken in ere houden, met geen verlies van cultuur en menselijke potentie. Hoe paradoxaal, want ze ziet in alles juist de winst.

Met door haar gekozen muziek stappen we in de tijdmachine. Beginnend bij Heukelum en oude mannen onder een dikke boom, een vormend avontuur in Indonesië, een sleutelmoment door overspannenheid en hoe ze vanaf 2013 samen met haar man is gaan ondernemen, en weer terugkeerde naar haar wortels: de veilige haven van het dorpse gezinsleven. “Langs het tuinpad van mijn vader….” Weet je al welk nummer?

Veel luisterplezier met deze Outcast en Brabants beste!

Deze podcast is geproduceerd door Simon van der Veer: www.simonvanderveer.nl
Outcast is onderdeel van The Daily Cast: www.thedailycast.nl

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google